Hoe kun je jouw website of webshop meer succesvol maken?

Websites vanaf 27 euro per maand

Hoe kun je jouw website of webshop meer succesvol maken?

online-verkopen

Online verkopen
Veel websites verkopen hetzelfde product of dezelfde dienst. Ze zien er allemaal goed uit, hebben goede teksten en zijn vindbaar in Google. Er is aandacht besteed aan de techniek, het uiterlijk en online marketing. Toch vallen de verkoopcijfers of het aantal mensen dat een afspraak wil maken tegen. Hoe komt dat en hoe kun je dat verbeteren? Om dat uit te leggen, kijken we eerst naar hoe het offline gaat.

Traditioneel verkopen

Verkopers in een winkel hebben allerlei cursussen gevolgd om beter te verkopen. Psychologen komen eraan te pas om winkels in te richten en aan te kleden. Allemaal met als doel om de klant te verleiden zoveel mogelijk te kopen.
Een getrainde en ervaren verkoper beschikt over alle gesprekstechnieken om jou daadwerkelijk tot aankoop over te laten gaan. En vaak méér dan je vooraf van plan was.
Denk ook eens aan bedrijven als Starbucks of Apple. Waarom lukt het Starbucks om een kop koffie te verkopen voor twee keer de prijs van een kop normale koffie?. Of: hoe lukt het Apple om zoveel te verkopen terwijl ze nooit ergens reclame maken? Wat doen zij dat het verschil maakt? Ze ‘verkopen’ een ervaring, een beleving! Als je koffie drinkt bij Starbucks of een Apple koopt, dan hoor je erbij. Het gevoel dat je erbij hoort, dat komt niet zomaar uit de lucht vallen. Zonder dat je het in de gaten hebt wordt je verleid door technieken die slimme psychologen bedacht hebben.

ONLINE VERKOPEN IS NIET HETZELFDE ALS OFFLINE VERKOPEN!

Verreweg de meeste websites en webshops zijn hetzelfde ingericht. Een aantrekkelijke homepage, een ‘over ons’ pagina, een contactformulier en uiteraard worden de diensten of producten zo goed mogelijk omschreven en getoond. Er is een budget voor Google, Facebook of andere online marketing.

Het online verkopen zou misschien nog het beste passen bij de marketing afdeling, maar online marketeers werken vaak nog vanuit de traditionele visie op marketing. Uit de tijd dat er nog geen internet bestond. De bewezen werkwijzen en methodes uit de offline wereld worden door de moderne marketeer nu toegepast in de online wereld. Maar werken die wel altijd goed?
Een online marketeer kan je vaak ook alles vertellen over de bezoekers van je website. Geslacht, leeftijd, woonomgeving, wat ze leuk vinden, welke pagina’s ze bezoeken, hoe lang een bezoeker gemiddeld op je website aanwezig is, welke pagina’s de meeste bezoekers trekt. Dat soort dingen.
Allemaal leuk en nuttig, maar daarmee wordt je product nog niet verkocht!

ONLINE VERKOOPTECHNIEKEN

Vergelijkbare technieken, zoals Starbucks en Apple gebruiken, kun je ook online toepassen. Bijna niemand besteedt hier nog echt aandacht aan. Hier liggen dus ook grote kansen!
Met online verkooptechnieken bedoelen we dan ook de psychologische kant van een website en het positief beinvloeden van de ervaring van de bezoeker. (Zoals een winkel ingericht en aangekleed wordt of de verkooptechnieken van de verkoper).

Door online verkooptechnieken toe te passen kun je ervoor zorgen dat mensen bij jou bestellen en niet bij een concurrent. Het is een manier om jezelf te onderscheiden en daardoor succesvoller te zijn dan anderen.
De bezoeker heeft je website gevonden, dus de interesse is er al. De vraag is dan ook hoe je de bezoeker verleidt om tot actie over te gaan. Hoe zorg je ervoor dat er daadwerkelijk een product besteld wordt, een dienst afgenomen of een afspraak gemaakt?

De online verkooptechniek, vinden wij één van de leukste aspecten van het bouwen van een website.

Meer weten?

Wil je hier meer over weten, of een keer van gedachten wisselen om te zien wat dit voor jouw website of webshop kan betekenen?
Neem dan contact met ons op!


Kan jouw website beter?

Overweeg dan eens om je website door ons te laten maken. Of laten we in elk geval eens praten want wij doen eigenlijk veel meer dan alleen maar een website maken. Wij denken eerst met je mee hoe jij echt succes met je website kunt hebben. Pas daarna, gaan we aan de slag. En maak je over de tarieven geen zorgen, want die passen altijd binnen je budget.

Interesse?

Ja, ik heb interesse! – Sorry, ik heb geen interesse